Maandag: Chasedag!

Vandaag zijn we van Amarillo naar het plaatsje Clarendon gereden om daar te wachten op de ontwikkeling van een eerste bui. Daar vormde zich ook de eerste bui in onze omgeving. Nadat de cel toch niet door wilde ontwikkelen hebben we ons gefocussed op een cel in Oklahoma, een uurtje verderop, rond het plaatsje Hobart. In de verte zagen we al dat de bui inmiddels tot een supercel volgroeid was (zie foto’s). De radarbeelden beloofden veel goeds (als je de kans op een tornado goed vind uiteraard 😉 ), maar eenmaal aangekomen zakte de boel als een pudding in. Gelukkig was er alweer een volgende cell bij het plaatsje Canadian, waar we daarna naar toe zijn gereden. Maar ook daar zakte de boel in elkaar eenmaal aangekomen.
De kansen voor vandaag waren laag, dus wat dat betreft waren we erg blij dat er zoveel onweercellen ontstonden. Dat biedt weer perspectief voor de komende dagen! In elk geval weer een aantal mooie foto’s geschoten en bovendien zijn we weer terug in Texas waar we de eerste dag begonnen; Childress.
Groeten, Rutger

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>