Chasen all the way.

Zo, ben ik weer 😉 inmiddels staat de km-teller op zo’n 12.500 km en begint het zo langzamerhand weer tijd te worden voor een update. We hebben sinds de laatste blog aan een stuk door gechased; in Nebraska, Kansas, Oklahoma, Colorado en nu zitten we in South Dakota. In de tussentijd is er veel gebeurd en we hebben weer geweldige stormen gezien met roterende wallclouds, waarvan enkele tornado’s voortbrachten. Helaas voor ons onderzoek waren dit wederom kortdurende tornado’s (1 a 2 minuten), en dat is te kort voor ons om daarin ons instrumentarium uit te zetten. Bovendien worden we door de aard van het project wel eens moedwillig een stukje voor de storm uitgestuurd in de hoop dat een tornado aan de grond blijft, of er een aan de grond gaat zetten waar wij dan staan. Dat betekend soms dat we een stuk voor de storm uit moeten rijden en soms iets missen, maargoed dat is inherent aan dit onderzoek. Nog geen succesvolle uitzetting van ons instrumentarium gedaan dus, maar dat is ook verreweg het moeilijkste van het hele VORTEX2 project vanwege de aard van de tornado’s. Wel fantastische hagel gezien en op ons dak gehad. Gisteren reden we door 10 cm hagel op de weg in een witte wereld en sloeg de bliksem zo nu en dan erg dichtbij in. We blijven chasen, en ik zal proberen zo nu en dan te updaten. Foto’s zijn ook weer bijgewerkt!

1 comment to Chasen all the way.

  • Tjeerd

    Mooi! Dat StormChasers-programma geeft nogal een foute weergave van de realiteit. Daar zie je om de minuut een tornado!;) ik ga morgen verhuizen trouwens!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>