20.000 km

Het is alweer een week terug dat ik wat heb (kunnen) laten horen. We zijn sindsdien, hoe kan het ook anders, continue in beweging geweest. Lange dagen en extreem veel chasen. Waar we vorig jaar nog wel eens een dag voor onszelf hadden is dat dit jaar praktisch nooit het geval omdat er steeds wel ergens ‘extreem weer’ wordt verwacht en dan zijn wij er als de kippen bij natuurlijk. De kilometers beginnen inmiddels ook alweer aardig op te lopen, zo rond de 20.000 km, en de auto is bijna aan de derde olieverversing toe 😉 Ondertussen hebben we praktisch elke dag supercells gechased en met wisselend succes. Als VORTEX2 zijnde hebben we hele belangrijke data verzameld, zo hebben de radars een paar ‘tornadogenesises’ (onstaan van een tornado) kunnen meten in hoge resolutie. Wij hebben ons instrumentarium nog niet weer hoeven uitzetten, mede door het slechte wegennetwerk en positionering op die momenten. Saai is het allerminst voor ons, want we zien vanalles en komen door grote hagelstenen, hevige windstoten in de Rear Flank Downdrafts, etc. Ook hebben we dus al 2 tornado’s gezien en zijn we superdichtbij enkele andere geweest. De aard van het onderzoek werkt nou eenmaal in de hand dat wij ons constant moeten herpostioneren om op de juiste plek te komen, terwijl andere chasers relaxt in de graanvelden staren om een tornado te zien 😉 We gaan de resterende dagen, dat zijn er nog 10, weer vol aan de bak om nog meer metingen te verrichten. Ik zal later vandaag de foto’s bijwerken. Groeten, Rutger.

1 comment to 20.000 km

  • Tjeerd

    Ik was al aant wachten op ‘n berichtje, maar goed te horen dat je je nog steeds vermaakt. Geniet er nog van de laatste 10u dagen. Het is immers ook je vakantie;).

    Groetjes

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>