2 mooie chasedagen voor de boeg.

Gisteren hebben we een supercell gechased nabij Artesia, New Mexico. Visueel een fantastisch gezicht! Ook was er enige rotatie waarneembaar met onze radars, maar dit was op hoogte en niet aan de grond. Na ons goed gepositioneerd te hebben moesten we ons op een gegeven moment uit de voeten maken, er werd namelijk hagel met een diameter van 10 cm gerapporteerd en dat is niet erg gunstig voor onze apparatuur op het dak 😉 Wij konden ons op tijd uit de voeten maken, maar meerdere voertuigen van onze VORTEX2 vloot hebben afgelopen avond/nacht een nieuwe voor/achter ruit mogen ontvangen. Vandaag, dinsdag, en morgen zijn twee erg goede chasedagen, de condities zijn gunstig voor tornado’s en voor vandaag staat er een Moderate risk uit, evenals voor morgen. Dit bied kansen! Verder heb ik gisteren mijn KNMI-collega eindelijk ontmoet 😉 Hij is al 3 weken op pad, maar we zijn elkaar steeds misgelopen. In Roswell, bekend van een neergestorte UFO in het verleden, kwamen we hen tegen. Goed, ik zit weer vlak voor de dagbriefing, dus ik moet er weer vandoor. Later meer!

1 comment to 2 mooie chasedagen voor de boeg.

  • Tjeerd

    Wat grappig dat je een collega tegenkomt. Heb je nou al een echte visuele close encounter gehad met een tornado? Of niet? Ik mag weer een dagje werken:). Over 2 weken verhuizen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>