2 chases afgelopen week

Zo, eindelijk weer eens een bericht vanuit de VS. De afgelopen week is erg druk geweest. Elke dag hebben we om ‘s ochtends een weerbriefing waarin het hele team wordt geupdate over de huidge weersituaties en waar we die dag (mocht dat het geval zijn) onze apparatuur en wagens gaan opstellen. Zo zijn we vorige week vanuit Kansas naar Oklahoma City gereden, naar de Texas Panhandle, terug naar Kansas (Wichita), vervolgens weer terug naar de Texas Panhandle om vervolgens weer helemaal terug naar Hays in Noord-Kansas te rijden 😉 Zodoende hebben we al heel wat kilometers afgelegd. Momenteel zit ik op een parkeerplaats te wachten totdat we gaan vertrekken naar Nebraska waar er de komende dagen een hele kleine kans is op ‘severe weather’.
Het seizeon is tot nu toe nog niet echt productief geweest voor het team. Onweersbuien zijn er genoeg ontstaan, maar hebben nog niet echt extreem weer voortgebracht. Zo zijn we op 12 mei de hele dag voor een ontwikkelend systeem uitgereden om steeds goed gepossitioneerd te blijven, mocht er roterende activiteit in de bui ontstaan, wat kan resulteren in een tornado. Een tornado is er die dag niet geweest, maar wel was het weer een prachtige lichtshow van ontladingen. De dag erop zijn we weer wezen chasen en daar heb ik werkelijk de mooiste onweersluchten ooit gezien. We hebben die dag onze PODs uitgezet en veel data verzameld voor het project. Een tornado was er werderom niet, maar dat zal hopelijk een kwestie van tijd blijken. Ik zie dat we weer bijna gaan vertrekken dus weer niet een al te lang verhaal deze keer. Ik zal proberen weer wat foto’s te posten op m’n website van de onweersbui vlakbij Jet in Kansas later.
Groeten, Rutger… drukdrukdruk 😉

1 comment to 2 chases afgelopen week

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>