Oklahoma City – VORTEX2 prep

Zo, eindelijk eens tijd voor een wat uitgebreider verhaal. Zoals jullie weten hebben we wat afgesleuteld in Boulder waar de trucks stonden opgeslagen in de hangar van CSWR. Na vier dagen sleutelen was ik dan ook wat blij dat we eindelijk op weg gingen na enkele dagen uitstel. We zijn dinsdag vertrokken vanuit Boulder en naar Hays gereden, waar CSWR nog een hangar heeft om daar nog verder aan de trucks te werken. Gisteren zijn we uiteindelijk naar Oklahoma City gereden. Vandaag was er een zogeheten ‘media day’ op het terein van de National Weather Service van de VS waar alle teams die aan VORTEX2 meedoen aanwezig waren. Er werd een briefing gegeven over de doelen die zijn gesteld voor het onderzoek en verder kon de pers alle voertuigen bekijken en opnames maken voor de diverse tv-kanalen die hier verslag doen van VORTEX2. Zo ben ik door drie verschillende nieuwskanelen geinterviewd vandaag wat vanavond wordt uitgezonden op de tv. Zelf zal ik het waarschijnlijk niet kunnen zien en jullie in NL al helemaal niet, maar dat was wel weer een ervaring zullen we maar zeggen. Verder liepen we nog tegen ‘Miss Oklahoma’ aan, waarvan ik een foto heb geplaatst tezamen met team ‘ Red Dutch’. Red Dutch is de naam van het team dat ‘Scout’ gaat besturen. Ikzelf ben daarvan de bestuurder (vandaar Dutch), dus ik ga al mijn rijkunsten daarin vertolken en verder zitten in het team twee studenten uit Nebraska (vandaar Red) met wie we de POD’s (de meetinstrumenten) gaan uitzetten. Foto’s van team Red Dutch en Scout heb ik gisteren geplaatst, zie daarvoor dus het bericht hieronder.

Aan het onderzoek doen trouwens 120 ondezoekers mee, 40 voertuigen en zo’n 80 meetinstrumenten waarvan 6 of 7 mobiele radars. Vandaag heb ik iedereen bij elkaar gezien en het is echt een enorm project, groter dan ik zelf in eerste instantie dacht.

[nggallery id=8]

3 comments to Oklahoma City – VORTEX2 prep

 • Leonie

  Hi Rutger, Je gaat toch niet in die brakke oude auto met die enorme scheur in de ruit de storm in?? Ik zag net de stormchasers op discovery channel van een paar jaar geleden en die hagelbuien wil je echt niet op je dag krijgen hoor!! Kijk maar uit! Maar wel echt heel vet dat je een eigen team hebt die ook nog deels naar jou vernoemd is 🙂 Veel succes. Wel echt gaaf dat het zo groot is opgezet. Ben erg benieuwd!!
  HIer volgende week 9 musicalvoorstellingen, dus ook erg druk, maar ik blijf je zeker volgen 😉
  Liefs, Leonie

 • Tjeerd

  Vet!! Wat is je nummer Roedi, dan kunnen we binnenkort een keer bellen. Of ben je daar te druk voor? En als je weer een interview geeft op de amerikaanse tv, dan geef maar even een gil wanneer het wordt uitgezonden, dan check ik het hier in New Orleans :).

  Lator!

 • Alrik

  Gaat lekker daar of niet? Ga je ook filmpjes publiceren of heb je daar de tijd niet voor ?
  Binnenkort het echte werk !! ben wel beetje jaloers haha

  Succes daar
  Gr.Alrik

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>